Ford zet vol in op elektrisch

De Ford Motor Company zal de investeringen in de ontwikkeling van elektrische voertuigen meer dan verdubbelen tot 11 miljard dollar (zo’n 9 miljard euro).

Persbureau Bloomberg meldt dat op grond van uitspraken van topman Jim Farley tijdens de Detroit Auto Show. Eind 2015 sprak Ford nog over een investering van 4,5 miljard dollar (zo’n 3,7 miljard euro). “Die 11 miljard betekent dat we er helemaal voor gaan”, zegt voorzitter Bill Ford (foto). “Het is nu de vraag of de consumenten met ons mee optrekken. We denken dat ze dat zullen doen.”

CO2

Weer een andere Ford-topman stelt dat Ford erin gelooft dat de CO2-productie van de mens bijdraagt aan klimaatverandering en dat een autofabrikant als Ford daarin een rol te spelen heeft. Van de veertig elektrische modellen die Ford heeft gepland zullen er zestien volledig batterij elektrisch zijn. Tijdens de Detroit Auto Show noemde Ford alvast één model bij naam. Het gaat om de Mach 1, een batterij elektrische suv.

Interviews

Bloomberg presenteert op zijn website gefilmde interviews met Bill Ford en de nieuwe topman Jim Hackett. Hierin gaan zij nader in op de elektrische toekomst van Ford.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters