Formule Autoservice Netwerk ‘laat ondernemer vrij’

Onder de noemer Autoservice Netwerk zijn de vijftig leden van PCA en Vetos, gespecialiseerd in Peugeot/Citroën/DS respectievelijk Toyota/Lexus per 1 mei een garageformule begonnen.

Door zich te verenigen opereren de PCA- c.q. Vetos-leden voortaan als één partner voor leasemaatschappijen en fleetowners, aldus formulemanager Jur Ooijman. Daardoor kunnen ook service level agreements (SLA’s) worden afgesloten. “We opereren reeds landelijk.”

Autoservice Netwerk richt zich vanaf nu op een verdubbeling van de capaciteit. In de werving van garagebedrijven buiten het PCA-/Vetos-netwerk is ondernemersvrijheid het sleutelwoord. Deelnemers behouden hun status, hoeven niet te voldoen aan zware huisstijleisen en verplichte centrale inkoop van onderdelen. Wel stimuleert de formule, vanwege de “substantiële prijsvoordelen”, alternatieve of ‘groene’ onderdelen naast originele. Daarnaast moet een toetredend bedrijf beschikken over de technische informatie via MiCheck Garage. Optioneel is het gebruik van raamcontracten. Verder ondersteunt Autoservice Netwerk zijn leden op het gebied van landelijke en regionale advertising, marketing en inkoop – zonder verplichte deelname aan alle aangeboden diensten.

Schouwing

Toegang voor nieuwe leden wordt onder meer bepaald door de lokale/regionale situatie, de uitstraling van het bedrijf, aanwezige kennis, bereidheid tot volgen van de bestaande Autoservice Netwerk-afspraken en het goed doorstaan van een schouwing.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *