Fors verlies Stern door verkoop aan Hedin

Ondanks een positief bedrijfsresultaat van 12,9 miljoen euro rapporteert de Stern Groep over 2021 een verlies van 23,4 miljoen euro. Dat is wel 3,0 miljoen minder dan het verlies over 2020.

Het verlies over 2021 komt vooral op het conto van de afwaardering ten bedrage van 36,2 miljoen euro van alle kernactiviteiten, die de Stern Groep onlangs verkocht aan de Zweedse Hedin Mobility Group.

Nieuwe fase

In een toelichting op de jaarcijfers focust directievoorzitter Henk van der Kwast op het positieve bedrijfsresultaat (0,7 miljoen euro negatief in 2020). De door Hedin over te nemen activiteiten zorgden immers voor een operationeel resultaat na belastingen van 11,5 miljoen euro, waarop in 2020 nog 5,3 miljoen euro verlies werd geleden: “We hebben een goed jaar achter de rug, dat heeft geresulteerd in een mooi operationeel resultaat. Stern staat er goed voor en is klaar voor een nieuwe fase. Volgende week ronden we de verkoop van SternFacilitair aan Hedin af en worden we samen de zevende speler in Europa. Daar zijn onze medewerkers best trots op, merken we. En deze schaalgrootte gaat ons ook helpen bij het aantrekken van nieuwe bevlogen mensen met een autohart. Ik kijk er naar uit om samen met Hedin het succes van Stern verder uit te bouwen. Daarnaast blijf ik bestuurder van PB Holding, waar ik me zal toeleggen op het ontsluiten van de marktwaarde van het belang in Bovemij en het optimaliseren van de opbrengst voor aandeelhouders.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.