Forse groei in lease

Het aantal afleveringen van nieuwe auto’s op naam van leasebedrijven is in november spectaculair toegenomen. Was er een jaar geleden in november nog maar sprake van 4.825 nieuwe leaseauto’s, afgelopen maand werden er liefst 8.303 aan het wagenpark toegevoegd, een toename van 72 procent. Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door Aumacon.

De opleving van de leasecijfers begon zich feitelijk in mei 2010 al voorzichtig af te tekenen. Na een teleurstellend eerste kwartaal met bijna negentien procent minder leaseauto’s, sloot het tweede kwartaal met een plusje van vijf procent. In het derde kwartaal volgde het echte herstel met een toename van de leaseafleveringen van bijna negentien procent. Over de perioden januari tot en met november staat de leaseteller nu op 89.803 stuks, tegenover 84.957 (= 5,7 procent) in dezelfde periode in 2009.

Vooral Volkswagen en Renault profiteren, beide merken verbeteren hun leidende posities met zo’n drie procentpunten. Voor Volkswagen komt daarmee zelfs de twintigprocentgrens in beeld. Het merk scoort met de Polo als best verkochte model in de leasemarkt met 4.753 registraties en de Golf hatchback met 3.766 stuks. Renaults leasesucces is vooral te danken aan de Megane Estate, 3.562 leaseverkopen.

Ford en Citroën hebben het dit jaar erg moeilijk om in de smaak van de leaserijders te vallen. Voor Citroën zal dit een extra tegenvaller zijn, gezien de onlangs ontvangen titel voor de C4 Picasso als ‘zakenauto van het jaar’. De leaseverkopen van deze prijswinnaar zijn dit jaar meer dan gehalveerd.

Sterkste stijgers in de leaseklasse zijn dit jaar Skoda (mede dankzij de populaire combi’s van de Fabia en Superb, maar vooral toch door de Octavia combi), Hyundai (dankzij i10 en iX35) en Kia (met name door Cee’d sporty wagon en Sorento).

Bekijk hier de cijfertabel van VWE/Aumacon >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.