Forse omzetgroei Koops Furness

Dealergroep Koops Furness nv zal in 2013 een forse omzetgroei realiseren. De verwachting is dat de omzet in 2013 boven de 480 miljoen euro zal uitkomen. Ten opzichte van de omzet in 2012, die 463 miljoen bedroeg, is dit bij een dalende markt voor zowel trucks, bestelwagens als personenauto’s een uitstekende ontwikkeling.

Aangezien de automotive branche al een aantal jaren wordt geconfronteerd met zowel omzet- als margedruk, heeft Koops Furness haar strategie daarop aangepast. Er is ingezet op diversificatie van producten en diensten om daarmee naast de omzet van de door Koops Furness vertegenwoordigde merken, nieuwe omzet te genereren, zowel in verkoop als in aftersales.

Bij de uitvoering van deze strategiewijziging speelt vernieuwing en uitbreiding van alle mogelijke online kanalen een steeds belangrijkere rol. Voorbeelden hiervan zijn de labels Max-Repair, Budgetservice.nl, Nieuweautokopen.nl en de online verkoop van verzekeringen en financieringen. De websites van alle Koops Furness bedrijven worden in eigen beheer ontwikkeld en zijn recent aangepast aan de gewijzigde strategie.

Gelijktijdig met deze koerswijziging heeft Koops Furness gewerkt aan verdere kostenbesparing, optimalisering van de bedrijfsvoering en zijn er maatregelen genomen om de efficiency te verhogen.

Een positieve bijdrage aan de omzetgroei is o.a. geleverd door de fiscaal gestimuleerde hybride modellen uit het merkenpalet van Koops Furness, zoals de Volvo V60 Plug-in Hybrid en de Mitsubishi Outlander PHEV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.