Met de overname van het Britse Jardine Motors Group krijgt het beursgenoteerde Lithia & Driveway, de op een na grootste dealergroep in de VS, voor het eerst voet aan de grond in het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 50 premium luxe retail locaties verwacht de nieuwe combinatie meer dan 2 miljard euro aan jaarlijkse inkomsten te genereren. Het doel is om mede middels overnames een omzet van 50 miljard te bereiken in 2025.

“De overname van Jardine Motors Group betekent een belangrijk nieuw hoofdstuk in de vooruitgang en strategische richting van Lithia”, aldus Bryan DeBoer, President en CEO van Lithia & Driveway. “Jardine’s complementaire leiderschapsteam, bedrijfsmodel, gezonde financiële prestaties en uitstekende OEM-relaties maken deze groep de ideale partner voor onze uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk. Als onderdeel van ons bredere groeiplan zijn wij ervan overtuigd dat de combinatie van onze twee bedrijven aanzienlijke waarde zal opleveren voor zowel werknemers, partners als klanten.”

Jardine Motors Group heeft een lange staat van dienst en een sterke marktpositie in het Verenigd Koninkrijk en vertegenwoordigt ’s werelds meest gerenommeerde luxe automerken, waaronder Audi, Aston Martin, BMW, Mini, Jaguar Land Rover, McLaren, Mercedes-Benz, Porsche en Ferrari.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties