Fource bundelt vier distributiecentra

Fource start in januari 2020 met de bouw van een centraal distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs. Het pand bundelt vier Fource-centra elders in het land.

De automaterialenleverancier verwacht het nieuwbouwpand eind 2021 in gebruik te nemen. Vanaf dat moment worden de activiteiten van de distributiecentra in Amsterdam, Hoevelaken, Schiedam en Venlo gefaseerd overgezet.

Na alle overnames in de afgelopen jaren wil de organisatie de voordelen van haar omvang verder benutten. Het centraal distributiecentrum omvat straks vijftigduizend vierkante meter. “Daarmee bereiden we ons voor op de toekomst en verdere groei”, zegt Eric Jansen, COO Fource Holding. “Het distributiecentrum wordt aangestuurd met een nieuw warehouse managementsysteem. Dit zorgt ervoor dat we onze dienstverlening richting ons netwerk naar een nog hoger niveau kunnen brengen.”

De locatie (bedrijventerrein Oudeland) is gekozen gezien de ligging ten opzichte van de huidige distributiecentra. Daarnaast waren hier kavels beschikbaar van voldoende omvang en met een goede ontsluiting op het omliggende wegennetwerk.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.