Franchisewet door beide Kamers aangenomen

De Franchisewet is zowel door de Tweede als door de Eerste Kamer aangenomen. De nieuwe wet heeft tot doel “de relatie tussen de franchisegevers en franchisenemers meer evenwichtig te maken”, waardoor met name de positie van de franchisenemer wordt versterkt.

Het aannemen van de wet is vooral een overwinning voor staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken, die de wet in februari eindelijk, na tien jaar soebatten, naar de Tweede Kamer stuurde.

Hamerstuk

De verwachting was dat de wet weinig tegenstand zou ontmoeten in zowel de Tweede als de Eerste Kamer. Die verwachting is inderdaad uitgekomen. Het wetsvoorstel is op 16 juni 2020 met algemene stemmen aangenomen in de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 30 juni 2020 als hamerstuk afgedaan.

Toelichting

Wat de wet specifiek voor de autobranche betekent, licht advocaat Caspar Rutten toe in een interview met Aftersales Magazine.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.