Frankrijk breidt slooppremie uit

Om de uitvoering van het klimaatakkoord van Parijs te versnellen neemt Frankrijk vier nieuwe begrotingsmaatregelen. Een ervan is de uitbreiding van de slooppremie voor wie zijn vervuilende auto wil vervangen door een schonere.

De Franse minister van Milieu Nicolas Hulot maakte de plannen openbaar in een interview met de Franse krant Libération. Frankrijk kent al een slooppremie van 500 tot 1000 euro voor wie een nieuwe auto wil aanschaffen. Die is nu nog alleen voor huishoudens met een laag inkomen beschikbaar. Vanaf 2018 komt die premie voor alle Franse eigenaren van benzinevoertuigen voor 1997 of diesels voor 2001 beschikbaar.

Aanvullingen

Aanvullend gaat de premie ook gelden voor de aankoop van een tweedehands auto. Die moet dan wel voldoen aan bepaalde milieu-eisen. (Crit’Air 0, 1 of 2). Voor huishoudens met een laag inkomen wordt de maximale premie verdubbeld tot 2000 euro en geldt die voor diesels voor 2006. Wie overstapt naar een elektrische auto kan zelfs aanspraak maken op 2500 euro premie, bovenop de bestaande bonus van 6000 euro.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3835 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

 • 19 september 2017 om 22:00
  Permalink

  Politiek is het publiek laten discussiëren over iets anders dan waar het om gaat.
  Heb je geen auto en wil je er eentje kopen, dan ben je een boef en betaal je de volle poef.
  Heb je een vervuilende auto, en wil je een minder slurpend exemplaar,
  dan maakt de overheid voor jou een goed gebaar.

Reacties zijn gesloten.