Franse verkeersboetes nu op Nederlandse deurmat

Vanwege het uitwisselen van kentekenregisters tussen Frankrijk en Nederland vallen sinds februari honderden Franse verkeersboetes op Nederlandse deurmatten. Het merendeel van de binnengekomen Franse boetes valt in de categorie tussen de 45 en 90 euro.

Volgens leasemaatschappij ALD Automotive is er met name een piek geconstateerd 3 à 4 weken na de wintersportperiode en de verwachting is een verdere toename gedurende de zomermaanden.

ALD Automotive raadt automobilisten aan extra oplettend te zijn als zij met de auto naar Frankrijk gaan. Alex Schnater, manager accounting bij ALD Automotive, vertelt: “Per week zien wij het aantal bekeuringen uit Frankrijk toenemen. Wij hopen dat automobilisten ons advies ter harte nemen en oplettender zijn, juist over de grens. Naast veiligheid is er een extra argument: de boetes in Frankrijk zijn over het algemeen hoger dan eenzelfde overtreding in eigen land. Daarbij zijn de verhogingen bij niet tijdig betalen fors: wordt er niet betaald binnen de termijn van 46 dagen na dagtekening, dan wordt de boete van 45 euro verhoogd naar 68 euro. Voor het niet betalen na 76 dagen, kost dezelfde boete maarliefst 180 euro.”

Bezwaar maken tegen een Franse verkeersboete kan via de website van ANTAI, het Franse agentschap dat de digitale verwerking van verkeersovertredingen verzorgt. De site biedt gedetailleerde informatie in het Nederlands, over hoe er bezwaar gemaakt kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.