Frustratie bij Tesla-rijders

Het succes van de Tesla begint de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s behoorlijk in de staart te bijten. Bij veel zogeheten superchargers staan files met autobezitters die snel willen opladen. Gevolg: gefrustreerde Tesla-rijders.

Tesla Superchargers zijn gratis oplaadstations die het Model S opladen in 30 minuten in plaats van uren. Daarmee hebben Tesla-rijders een bereik van zo’n 430 kilometer. Tesla heeft wereldwijd 2519 superchargers staan verdeeld over 453 locaties. Het bedrijf wil elke dag een nieuwe supercharger plaatsen. In Nederland staan op zes locaties superchargers.

Door het succes van de Model S staan er vaak files bij deze snelle oplaadpunten, vertelt Matthijs van Seventer in de Wall Street Journal. Hij kan zijn Tesla niet opladen aan de supercharger in Amsterdam zuidoost omdat daar elke dag een wachtrij is van Tesla-taxi’s die op Schiphol rijden.

Ceo Elon Musk erkent het probleem en heeft Tesla-rijders opgeroepen de superchargers alleen te gebruiken voor een volledige oplaadbeurt. Die oproep wordt hem niet in dank afgenomen door Tesla-rijders die vinden dat Tesla moet doorpakken in de bouw van superchargers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.