Garagehouder stak eigen bedrijf in brand

Een mede-eigenaar van een garagebedrijf in Reusel heeft een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden gekregen voor het in brand steken van zijn eigen bedrijf. De man was licht depressief toen hij tot zijn daad overging.

De garagehouder was zeer uitvoerig te werk gegaan. Om zeker te zijn dat zijn bedrijf daadwerkelijk zou afbranden had hij een verfbrander op een stoel vastgemaakt en deze gericht op een jerrycan met benzine. Ook had hij verspreid over het bedrijf verschillende jerrycans met brandstof weggezet. Daarnaast had hij de tank van een auto doorboord. Desalniettemin wilde de garage maar geen vlam vatten. Daarop keerde de man terug en stak een met benzine doordrenkte lap een jerrycan aan. De snel aanwezige brandweer kon voorkomen dat het vuur zich verder over het bedrijf verspreidde.

Het kostte de politie weinig moeite om de man de volgende dag aan te houden voor brandstichting. De rechter oordeelde dat de garagehouder weliswaar zijn zaak doelbewust had aangestoken maar dat hij ten tijde ook depressief was. Inmiddels zou de garagehouder zijn leven weer op de rit hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *