Garagesoftware certificering

Tien jaar geleden is door Bovag Onafhankelijke Autobedrijven voor het eerst een eisenpakket voor garagesoftware opgesteld, waaraan een certificering werd gekoppeld. De bedoeling was om iedere vijf jaar de eisen en het certificaat te herzien.

De ontwikkelingen in de informatiebehoefte gaan echter zo snel dat het niet meer volstaat om het programma van eisen voor deze certificering eens in de vijf jaar aan te vullen. Daarom is besloten om over te gaan op jaarlijkse herziening en certificatie.
RDC-manager René Stolp is als adviseur bij dit proces betrokken. "De garagist maakt steeds meer gebruik van informatiebronnen buiten de eigen administratie en de klant communiceert steeds vaker via e-mail of websites. De garagesoftware dient daarom nog meer in verbinding te staan met externe toepassingen."

Daarbij valt te denken aan een scala aan Bovag-diensten, vele occasion-websites, RDW-diensten, het dienstenprogramma van bijvoorbeeld het sterk groeiende VWE en ook A2SP of onderdelen- en technische databases. Omdat veel informatie uiteindelijk van belang is voor de eigen administratieve systemen, dienen er mogelijkheden te zijn om, indien noodzakelijk, deze makkelijk te integreren in de garagesoftware.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1834 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *