Garagist als tussenpersoon autoverzekering

Via het nieuwe initiatief Autoverzekering-direct.nl kunnen garagisten sinds vrijdag 4 november als tussenpersoon hun klanten autoverzekeringen aanbieden, vergelijken en afsluiten. Het gaat om vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen, zoals Inshared, Centraal Beheer, Ditzo, Allsecur en Univé. Het concept speelt in op het advies van Bovag, uit het onderzoek Automotive Retail in 2015, om meer inkomsten te genereren uit autoverzekeringen en autofinancieringen.

Voor iedere afgesloten autoverzekering ontvangt het autobedrijf een vergoeding van 35 euro. De provisie is voor alle producten gelijk, waardoor er volgens de initiatiefnemers geen financieel argument ontstaat voor het autobedrijf om een product voor te trekken in het advies naar haar klant.

Mede-initiatiefnemer is Twan Welboren, voorheen marketingmanager online bij Autoscout24. Volgens hem was voorheen het afsluiten van een autoverzekering door het autobedrijf niet van toegevoegde waarde. “Verzekeringen konden niet vergeleken worden en in de meeste gevallen kon de klant maar uit één verzekering kiezen omdat het autobedrijf enkel provisie kreeg van één verzekeringsmaatschappij. Veelal voldeed deze enkele verzekering niet aan de wensen van de klant. De klant wilde bijvoorbeeld graag een goedkopere maatschappij of bij zijn huidige verzekeringsmaatschappij blijven”, aldus Welboren.

Autoverzekering-Direct is aangesloten bij alle grote autoverzekeringsmaatschappijen van Nederland. Welboren: “Mocht de klant nog geen keuze willen maken, dan kan het resultaat ook worden verzonden per e-mail, zodat de klant thuis het aanbod nog eens rustig kan bekijken. Indien hij of zij dan vanuit huis de verzekering afsluit via de link(s) in de email, ontvangt het autobedrijf alsnog de vergoeding.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.