Garantieblijft.nl nieuw initiatief Alwaysbemobile

De nieuwe website Garantieblijft.nl geeft duidelijkheid aan automobilisten over het behoud van de fabrieksgarantie van auto’s. The Alwaysbemobile Company is de website gestart om informatie te geven over de huidige situatie, de keuzevrijheid en de wetgeving met betrekking tot de autogarantie.

Onlangs heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau Motivaction het Nationaal Automotive Onderzoek 2011 uitgevoerd. Daaruit blijkt dat consumenten onvoldoende op de hoogte zijn van het behoud van fabrieksgarantie, ook als de auto niet door de merkdealer wordt onderhouden. Bijna de helft van de automobilisten geeft de voorkeur aan een onafhankelijk onderhoudsbedrijf voor klein onderhoud. Bijna de helft hiervan geeft zelfs aan direct over te stappen naar een universeel onderhoudsbedrijf zodra de garantieperiode verlopen is.

Michiel Meijer, directeur van de universele auto- en serviceformule James: “De belangrijkste conclusie uit het Nationaal Automotive Onderzoek 2011 is dat er verontrustend veel onwetendheid is bij de consument over de overdraagbaarheid van de autogarantie. De automobilist denkt dat de garantie alleen door de merkdealer wordt gewaarborgd. Dat is niet juist. De autogarantie is overdraagbaar. Ook het universele onderhoudsbedrijf biedt consumenten de veiligheid van de fabrieksgarantie op de auto.”

Met Garantieblijft.nl wil The Alwaysbemobile Company de automobilist volledig informeren over de overdraagbaarheid van de fabrieksgarantie. “Tot nu toe heeft brancheorganisatie Bovag blijkbaar onvoldoende duidelijkheid kunnen bieden. Die onduidelijkheid kan en mag op dit punt niet langer bestaan”, aldus Meijer.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.