Autogarantie.nl maakt per 1 juli een digitale herstart onder de vleugels van garantiedienstverlener Autotrust, sinds vorig jaar december de eigenaar. De garanties worden aangeboden via een app die uitsluitend beschikbaar is voor autobedrijven.

Met behulp van de app kunnen autobedrijven na een scan van het kenteken binnen enkele seconden een prijsopgave ontvangen voor een garantie. De daadwerkelijke afsluiting kan gebeuren zonder gegevens in te voeren.

Verkooptool

Uit onderzoek van Autotrust zou blijken dat veel autobedrijven het traditionele aanvraagproces voor een garantie te tijdrovend en arbeidsintensief vinden. Dat hele proces is met de lancering van de app teruggebracht van soms een kwartier tot enkele seconden, zegt Gerben van Dam, directeur van Autotrust.

De app is gemaakt om in te zetten als verkooptool in de showroom, waar de klant kan meekijken bij het opvragen van de garantiekosten van een occasion. De app toont de consumentenprijs van de garantie inclusief de winstmarge voor het autobedrijf. De hoogte van de marge bepaalt het autobedrijf zelf. “De garantie maakt vaak deel uit van de prijsonderhandeling”, zegt Van Dam. “Als je het garantietarief in het bijzijn van de klant opvraagt en vervolgens toont, wek je vertrouwen. Dat helpt bij de onderhandeling.” Autogarantie.nl richt zich met name op kleine en middelgrote bedrijven, waar processen rondom verzekeringen veelal nog handmatig plaatsvinden. Autogarantie.nl richt zic met name op kleine en middelgrote bedrijven, waar processen rondom verzekeringen veelal nog handmatig plaatsvinden.

Gemak

Bij de overname van Autogarantie stond Van Dam voor ogen om hier een nieuwe propositie neer te leggen. “In het afgelopen half jaar hebben we voor de buitenwacht een sluimerend bestaan geleid, maar is achter de schermen toegewerkt naar de introductiedatum 1 juli. Een dienst voor deze doelgroep, met deze invulling, app en gemak bestond nog niet.” Met de lancering zullen de meeste garanties ook worden voorzien van gratis pechhulp. De app is beschikbaar voor Apple en Android.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties