Gates voert bescherming op

Als vooraanstaand fabrikant van riemaandrijfsystemen neemt Gates alle mogelijke stappen om te voorkomen of tegen te houden dat namaakdistributieriemen onder zijn merknaam worden verkocht. In lijn met de MAPP (Manufacturers Against Product Piracy)-normen heeft Gates besloten zijn inspanningen te verdrievoudigen.

Sinds juli 2015 brengt Gates op de verpakking van de PowerGrip distributieriemen een unieke code aan die maar eenmaal bestaat. De nieuwe verpakkingslabels bevatten drie verificatiemethoden van deze unieke code, een drievoudige veiligheidsmarkering die de originele Gates kwaliteit van namaak helpt onderscheiden.

Op de verpakking van de distributieriem wordt een unieke alfanumerieke code van 14 tekens gedrukt die voor authenticatie op gates.com/original kan worden ingevoerd. Daarnaast kan de QR-code aan de hand van speciale op de smartphone of barcodescanner geïnstalleerde app’s worden gescand om na te gaan of het om een namaak- of authentiek product gaat.

Tot slot is er nog een tesa PrioSpot label aan de andere anti-namaakmaatregelen toegevoegd. Dit label is moeilijk te vervalsen omdat het verschillende beveiligingsfuncties bevat. Met enkele visuele controles kan gemakkelijk de authenticiteit van het product worden nagegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.