Gefco vervoert General Motors

General Motors (GM) en PSA Peugeot Citroën hebben een lange termijn afspraak gemaakt voor de logistiek van de merken Opel/Vauxhall, Chevrolet en Cadillac. PSA-onderneming Gefco zal vanaf begin 2013 het vervoer van materialen en onderdelen in Europa en Rusland gaan verzorgen.

Daarnaast worden ook auto’s naar de dealers vervoerd en worden reserve-onderdelen naar de distributiecentra gebracht. Volgens GM-topman Steve Girsky gaat het om één van de grootste logistieke overeenkomsten tot nu toe in de Europese auto-industrie. “Dit is de eerste stap in het behalen van voordelen uit de nauwere samenwerking met PSA. Door de logistieke overeenkomst kunnen we efficiënter werken en kosten besparen.”

10.000 ontslagen bij PSA

Tussen het positieve nieuws door zal PSA naar alle waarschijnlijkheid geen vierduizend, maar een kleine tienduizend personeelsleden in Frankrijk ontslaan. Dat denken de vakbonden. De centrale ondernemingsraad is opgeroepen om op 12 juli bij elkaar te komen.

In het kader van de samenwerking met GM zal PSA de C5 in de huidige Opel-fabriek in Rüsselsheim gebouwd gaan worden. Mede hierdoor gaan er banen verloren, net als door de sluiting van de fabriek in Aulnay (Parijs).

GM en PSA gingen op 29 februari de samenwerking aan. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *