GMS stopt distributie LPG-onderdelen

GMS Europe in Alkmaar stopt op 14 januari 2013 met de distributie van LPG-onderdelen. De voorraden zijn onlangs verkocht aan LPG Equipment, een nieuwe onderneming van Rob Oude Avenhuis en Robbert Goudriaan.

LPG Equipment zal alle klanten van GMS overnemen, met uitzondering van klanten uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Deze drie landen worden onveranderd beleverd vanuit de Duitse vestiging van GMS Europe GmbH.

Gilbert Groot, directeur en eigenaar van GMS Europe: “Wij zullen LPG Equipment in het begin achter de schermen begeleiden met de overdracht van kennis en historie en tevens zal de voorraad voorlopig vanuit het huidige centrale magazijn aan de Walruskoog worden verstuurd. LPG Equipment is weliswaar een nieuwe onderneming, maar wordt geleid door ervaren personen. Wij geven na 40 jaar dus met een gerust hart het stokje over.”

Afstoot

Met het stoppen van deze activiteit maakt GMS de weg vrij voor verdere groei van met name GMS Lubricants, waaronder het merk JLM Lubricants valt. Dit merk levert sinds 2010 innovatieve brandstofadditieven. JLM heeft binnen twee jaar 60 distributeurs aangesloten, met name in Europa en Azië-Pacific. Begin vorig jaar opende het bedrijf een eigen vestiging in Bangkok.

Gezichten

Rob Oude Avenhuis is nieuw in de LPG branche en heeft 14 jaar ervaring in de Retail als vestigingsmanager van verschillende Gamma- en Karwei-filialen. Robbert Goudriaan is zijn loopbaan in de LPG branche begonnen in 1989 bij GMS en is sinds 2004 eigenaar van RG Systems BV, Importeur van BRC autogas voor Nederland.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *