Goede voorlichting helpt private lease

De helft van de autorijders overweegt bij aanschaf van een nieuwe auto over te gaan op private lease. Autobezitters realiseren zich onvoldoende dat zij bij de berekening van de autokosten ook rekening dienen te houden met afschrijving en renteverlies.

Dat blijkt uit onderzoek van &beyond uit Rotterdam dat een steekproef hield onder 512 rijbewijshouders over het kopen van een nieuwe auto en welke rol private lease hierin speelt. In het onderzoek geeft 34% aan niet geïnteresseerd te zijn in private lease omdat zij het te duur vinden. Ongeveer 90% van deze groep schat echter de huidige, daadwerkelijke kosten van hun auto significant te laag in. Goede voorlichting door de daadwerkelijke kosten van de auto af te zetten tegen de kosten van private lease neemt deze misvatting weg, waardoor de prijs in plaats van een bezwaar ineens een kans wordt.

Slechts 5% van de zakelijke rijders realiseert zich dat ze zonder extra kosten een tweede auto via private lease kunnen aanschaffen voor hun partner, zo laat het onderzoek zien. Ook hier liggen volop kansen voor de private leasemarkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.