Gomes verlaagt voorraad met Parex

Mercedes-Benz-dealer Gomes in Noord-Holland heeft in de afgelopen twee maanden haar voorraad fors verminderd met behulp van Parex. Met dit systeem zijn onderdelen die langer dan drie maanden op één van de acht vestigingen lagen bij elkaar weg gehaald en opnieuw verdeeld. Gomes verwacht de komende maanden de voorraadverlaging van drie procent naar achttien procent te brengen.

Ben Jak, buitendienst aftersales van Gomes: “Alle bestelvoorstellen van Mercedes-Benz checken we eerst in Parex. Dan zien we of er onderdelen in voorkomen die in andere filialen van ons al drie of meer maanden liggen. In dat geval halen we het uit het andere filiaal. Dankzij onze eigen twee interne routes garanderen we ook een snelle levering van de interne bestellingen en blijft de service gewaarborgd.”

Naast voorraadverlaging wordt met Parex ook nog bespaard op inkoop. Door onderdelen die bij collega dealers gekwalificeerd zijn als incourant in te kopen tegen gereduceerd tarief behaalt Gomes flink inkoopvoordeel. Parex helpt ook bij het verlagen van de eigen incourante voorraad, doordat deze inzichtelijk wordt bij alle collega dealers en zij eenvoudig kunnen bestellen.

Lees hier een uitgebreid artikel over het Parex-systeem in Aftersales Magazine nummer drie van dit jaar.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.