Goodyear maakt zelfopblaasbare band

Bandenfabrikant Goodyear heeft een band ontwikkeld die zichzelf op de juiste spanning houdt. Dit zorgt voor zowel personenauto’s als het vrachtvervoer voor een besparing van 2,5 tot 3 procent op de brandstofkosten. Banden die op de juiste spanning staan dragen ook bij aan een lagere uitstoot, de levensduur van de banden, de veiligheid en de prestaties van de auto.

De zogenaamde Air Maintenance Technology (AMT) van Goodyear is ingebouwd in de band. Zo houdt een minipomp de band op spanning. “Het idee achter het AMT-systeem is relatief eenvoudig en krijgt zijn energie uit de wielomwentelingen”, aldus Jean-Claude Kihn, senior vice-president bij Goodyear. Wanneer de nieuwe banden op de markt verschijnen is nog niet bekend. Dit hangt af van bijdragen van de Amerikaanse en Europese overheid.

Goodyear werkt op dit moment samen met PPG ook aan technieken om via het bandengebruik het brandstofverbruik te reduceren. De bandenfabrikant heeft onlangs ook een onderzoek gedaan naar verkeersveiligheid, als onderdeel van de Europese Road Safety Tour 2011.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *