GPC boekt recordomzet in Q1 van 2022

Genuine Parts Company (GPC), moedermaatschappij van onder andere Alliance Automotive Group, heeft in het eerste kwartaal van 2022 een omzet gedraaid van 5,3 miljard dollar (4,9 miljard euro), een stijging van 18,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De omzet steeg enerzijds door toegenomen verkopen, anderzijds door overnames en ondanks negatieve effecten door de impact van buitenlandse valuta. De nettowinst steeg tot 245,8 miljoen dollar (227,0 miljoen euro), een stijging van 12,9 procent.

In het automotive segment bedroeg de omzet 3,3 miljard dollar (3,1 miljard euro), 10,9 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2021, waarmee het segment 62 procent uitmaakt van de totale inkomsten van GPC. De winst van het segment bedroeg 264,6 miljoen dollar (244,4 miljoen euro), een stijging van 12,3 procent.

Records

“We zijn blij met de aanhoudende kracht van onze resultaten aan het begin van het jaar en we kunnen niet trotser zijn op het harde werk van al onze 52.000 teamgenoten”, aldus ceo Paul Donahue. “Het eerste kwartaal kenmerkte zich door nieuwe verkooprecords voor GPC en onze automotive en industriesegmenten, marge-uitbreiding en ons zevende opeenvolgende kwartaal van winstgroei in de dubbele cijfers. Het GPC-team heeft met succes gelaveerd langs de aanhoudende uitdagingen in de toeleveringsketen en inflatiedruk van een niveau dat we in veertig jaar niet hebben gezien.”

Vooruitzichten

Voor heel 2022 gaat GPC uit van een omzetgroei van 10 tot 12 procent ten opzichte van 2021. In het automotive segment zal die groei niet meer zijn dan 5 tot 7 procent. In het industriesegment verwacht GPC dit jaar harder te groeien, met 21 tot 23 procent.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.