GPC-Napa ziet omzet aantrekken

GPC, de moedermaatschappij van Alliance Automotive Group Benelux (Brezan, TC Staadegaard en Dabeko) heeft in het derde kwartaal van dit jaar een netto omzet geboekt van 4,4 miljard dollar. De netto omzet over de eerste negen maanden kwam uit op 12,3 miljard dollar, een kleine 7 procent minder dan de ruim 13 miljard dollar die over dezelfde periode 2019 werd gerealiseerd. In totaliteit werd een verlies geleden van 200 miljoen dollar, waar over de eerste negen maanden van 2019 nog een winst werd geboekt van 600 miljoen dollar.

De min van dit jaar wordt in eerste instantie en voor ruim driekwart van de omzetachteruitgang veroorzaakt door een desinvestering. Anderzijds is de corona-pandemie wereldwijd van invloed op de resultaten van GPC.

Automotive

Het aandeel van de automotive sector in de omzet is bijna 70 procent. In het derde kwartaal nam de in de autobranche gerealiseerde omzet zelfs met 6 procent toe in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar. Dat was ongetwijfeld deels te danken aan de inhaalvraag die na de diverse lockdowns in het tweede kwartaal was ontstaan.

Paul Donahue, de ceo van GPC, gaf in zijn verslag aan dat de opwaartse verkooptrend en de margeontwikkeling hem positief stemmen. Voor heel 2020 wil GPC geen verwachting afgeven, want de onzekerheid in de diverse markten – zowel automotive als industrial – is groot, niet in de laatste plaats in Europa.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1663 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *