Groene Band verkocht aan Robeo

Degroeneband.nl, die sinds 2011 op internet rechtstreeks banden verkoopt aan de eindgebruiker, is verkocht aan Robeo. Het bandeninzamelingsbedrijf heeft ook oprichter Martijn Gootjes in dienst genomen. De Groene Band blijft actief onder de bestaande naam.

“In september zijn de eerste gesprekken gevoerd en eind oktober was de overname een feit”, aldus Gootjes. “Internet is een grote groeimarkt voor autobanden omdat de consument zich makkelijk kan oriënteren en prijsvergelijkingen kan doen.”
Volgens Robeo-directeur Gerlof Dilling was De Groene Band vooral interessant vanwege het bijbehorende concept voor de nieuwverkoop en montage van banden, maar ook de inzamelcontracten met de montagepunten

Bij de aangesloten montagepunten van De Groene Band worden jaarlijks tussen de 100.000 en 150.000 banden ingezameld. Robeo haalt er op dit moment zo’n 350.000 per jaar op en heeft de capaciteit voor het inzamelen van 1,5 miljoen autobanden per jaar. Dilling: “Dat aantal willen we ondermeer bereiken door Martijn zijn concepten verder te laten uitrollen en hem nieuwe klanten te laten werven.”

Robeo ziet ook veel mogelijkheden voor de uit oude banden vervaardigde productenlijn Re-Tyred van Degroeneband.nl. Robeo geeft de mogelijkheid aan hun klanten gerecyclede autobanden in te zetten als tassen, riemen, Iphone-hoesjes en andere producten.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.