Grootschalig elektrisch laden mogelijk

Netbeheerder Enexis heeft in samenwerking met Better Place en Oranjewoud met het project Smart Charging een open IT-omgeving ontwikkeld waarmee diverse systemen voor elektrisch vervoer gekoppeld kunnen worden.

Met de resultaten van het project is een belangrijke stap gezet naar standaardisatie van een Europees oplaadsysteem en daarmee naar een grootschalige uitrol van elektrisch vervoer. Er is nu een functionerende, open netwerkoplossing voor intelligent opladen gecreëerd. Serviceproviders, netbeheerders, laadpuntexploitanten en ICT- en infrastructuurleveranciers werken daarbij samen.

Enexis heeft in een eerder demonstratieproject interfaces ontwikkeld waarmee gebruikers onder het motto ‘praten met de auto’ hun mobiliteitsbehoefte kunnen ingeven en hun elektrische voertuig op afstand kunnen monitoren.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.