Hackers stelen 35 auto’s per dag

In Nederland worden dagelijks zo’n 35 auto’s gestolen door ze te hacken. Professionele bendes trekken hiervoor met hightech-apparatuur door het land. Daarbij hebben ze het vooral voorzien op jonge auto’s tot drie jaar oud. De nationale campagne ‘Laat je auto niet hacken’ moet eigenaren hiervan bewust maken.

De hackers hebben het vooral voorzien op jonge auto’s tot drie jaar oud. De schadelast die dit met zich meebrengt is enorm: in 2014 bedroeg deze 98 miljoen euro. De dieven gaan hierbij gewiekst te werk. Zodra er een nieuwe auto op de markt komt, gaan autodieven met groot technisch vernuft aan de slag. Ze analyseren de beveiliging en weten deze vaak kort na marktintroductie al te doorbreken. Het is dan ook niet meer de vraag óf, maar vooral wannéér een bepaald type auto wordt gehackt. Vaak maken de autodieven via de buitenkant contact met het besturingssysteem. Zo kunnen zij de ingebouwde startonderbreker uitschakelen en de auto meenemen.

De campagne ‘Laat je auto niet hacken’ heeft als doelstelling dat dat zo veel mogelijk mensen hun auto beveiligen tegen deze vorm van (georganiseerde) diefstal. Want met een gekeurd veiligheidssysteem is de kans op diefstal vele malen kleiner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.