Halfjaaromzet LKQ 1,9 miljard

LKQ, per 1 mei jongstleden de moedermaatschappij van Sator-Van Heck, heeft over de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 2,45 miljard dollar (bijna 1,9 miljard euro) gerealiseerd. Dat is een plus van 20,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 160 miljoen dollar (ruim 121 miljoen euro). Dit blijkt uit de gepubliceerde halfjaarcijfers.

Het beursgenoteerde LKQ  doet het vooral goed in Europa. De omzet van Sator-Van Heck telt pas twee maanden mee, maar het Britse ECP (samen met Sator vormen zij LKQ Europe) liet een organische groei (dus zonder verdere overnames) zien van 37,8 procent.

De verwachting is dat LKQ dit jaar een omzet in dollars zal kunnen gaan realiseren van 5 miljard plus (3,8-3,9 miljard euro). LKQ Europe zal daar rond de 25 procent van voor haar rekening gaan nemen. In 2012 was de omzet van ECP ruim 535 miljoen euro en van Sator 288 miljoen euro. Tel daar nog de Kühne-omzet van bijna 25 miljoen euro bij op plus de groeispurt in Groot-Brittannië, dan kom je voor 2013 op een verwachte jaaromzet van ruim een miljard euro voor LKQ Europe uit.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1777 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.