Halvering winst voor Pon

Pon Holdings heeft een slecht jaar achter de rug. De omzet daalde in 2014 met 1 procent tot iets minder dan 6 miljard euro en de winst halveerde van 94 miljoen euro (2013) naar 50 miljoen euro vorig jaar.

Het familiebedrijf heeft vorig jaar circa 300 arbeidsplaatsen heeft geschrapt. Na deze reorganisatie werken bij Pon nog ruim 12.000 mensen verspreid over 250 vestigingen in 21 landen. Pon is actief in onder meer automotive (import, onderdelen, banden, financiële dienstverlening) en levert machines en apparatuur voor industriële sectoren als de bouw, scheepvaart, transport en logistiek. Ook is het bedrijf steeds actiever op de fietsenmarkt.

Ondanks een zwak presterende automarkt zag Pon de omzet van zijn auto-activiteiten vorig jaar met 3 procent toenemen. Pon importeert de automerken Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Lamborgini en Bentley. Voor Skoda en Porsche was 2014 een recordjaar. En Audi was in 2014 marktleider in het zogenoemde premiumsegment. Porsche verkocht voor het eerst in de geschiedenis meer dan duizend auto’s in een jaar tijd. Pon verwacht dat de resultaten van de autoactiviteiten zich in 2015 positief zullen ontwikkelen door de sterke positionering van de verschillende merken en een sterk portfolio energiezuinige auto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.