Handleidingen VAG-pompverstuivers via Mijngrossier

Mijngrossier.nl biedt vanaf nu via Autotools montagehandleidingen aan voor pompverstuivers van dieselmotoren die dienst doen bij Audi-, Seat-, Skoda- en Volkswagen (VAG)-modellen. De beschrijvingen zijn voor alle 510 autotypen beschikbaar die met een VAG-dieselmotor rondrijden.

“Een pompverstuiver heeft een gecombineerde elektrische en mechanische bediening. Doordat de drukopbouw mechanisch plaatsvindt, is de constructie complexer dan bij een common rail-verstuiver, waar een hogedrukpomp voor de drukopbouw zorgt. Voor een professionele (de)montage van pompverstuivers zijn daarom uitgebreide werkplaatsinstructies een must”, aldus Mijngrossier.nl.

In de handleiding staat onder meer beschreven welk speciaal gereedschap (met OE-nummers) nodig is en hoe het in- en uitbouwen van de verstuiver in zijn werk gaat. Daarnaast wordt vermeld hoe je de juiste positie van de verstuiver in de cilinderkop afstelt. Verder wordt bijvoorbeeld omschreven hoe de (de)montage- en afstelprocedure van de sleeptuimelaar(as) in zijn werk gaat en wordt er gewezen op het belang van het vervangen van de afdichtingsringen (O-ringen) bij het terugplaatsen van de (oude) verstuiver.

Uitbreiding

Eerder dit jaar heeft Autotools al TPMS-handleidingen toegevoegd met aanvullende informatie en de juiste betekenis van de standaard EOBD-foutcodes flink uitgebreid. Ook is de database uitgebreid met specifieke roetfilterinformatie wat op kenteken per autotype te vinden is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *