Helft automobilisten afgeleid

Van de automobilisten die met hun partner of gezin op pad gaan, heeft 46 procent last van afleidingen. Vrouwen laten zich meer afleiden door herrie van de smartphone van de partner, blijkt uit onderzoek van ANWB Autoverzekering.

Hoewel mannen en vrouwen even vaak hinder hebben van een gedeelde auto, storen mannen zich aan andere zaken dan vrouwen. Zo ergeren zij zich vaker aan een lege tank en aan onhandig inparkeren van de partner bij het vorige autogebruik. Ook hechten mannen twee keer zoveel belang aan het feit dat de auto niet vies wordt achtergelaten en dat de auto er goed uit ziet in verband met de afschrijving van de auto. Vrouwen storen zich veel meer aan het feit dat de auto niet altijd beschikbaar is als zij deze nodig hebben.

Ook is onderzocht wie de schade afhandelt. Als er eenmaal autoschade is ontstaan, dan laat 19 procent van de vrouwen de afhandeling door de partner doen. Bij mannen gebeurt dat minder vaak, slechts in 7 procent van de gevallen. Uit ervaring van leden weet ANWB dat het zelf afhandelen van schade automobilisten bewuster maakt van het belang van veilig rijden en mogelijke verkeersrisico’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.