Helft minder stof met nieuwe remblokken

TRW introduceert met DTEC remblokken die dankzij stofreducerende technologie (dust-reducing technology) 45 procent minder stof genereren. Het zorgt voor schonere wielen zonder afbreuk te doen aan de voertuigveiligheid.

Richard Adgey, Product Group Manager Braking Systems van TRW: “Door op beide gebieden geen compromissen te sluiten, garandeert TRW met DTEC enerzijds hoge remprestaties dankzij lage metaalhoudende frictiematerialen en anderzijds weinig stofafgifte dankzij de keramische materiaalformulering. Dit is echt een innovatie die de industrie van remsystemen voorgoed zal veranderen.”

De DTEC remblokken worden door TRW vervaardigd op basis van hoogwaardig wrijvingsmateriaal dat in de eigen fabriek wordt ontwikkeld. Ze worden bovendien zorgvuldig getest om te voldoen aan de strenge industrienormen.

Het gamma omvat remblokken die geschikt zijn voor hogere klasse-voertuigen. De producten voldoen aan de eisen van TRW op het gebied van optimale duurzaamheid. TRW is van plan om in 2015 een assortiment van 150 hoogwaardige remblokken op basis van de DTEC-materiaalformulering op de markt te brengen, goed voor 75 procent van de Europese automarkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *