Hella op koers met winst en omzet

Toeleverancier Hella meldt op koers te liggen met zijn omzet en winst in het gebroken boekjaar 2016/2017. De gunstige cijfers over de periode december t/m februari zijn vooral te danken aan de vele nieuwe modellen van autofabrikanten waaraan Hella levert.

Met een plus van 5,5 procent kwam de omzet uit op 1,6 miljard euro. Netto verdiende het concern 72 miljoen euro, bijna veertig procent meer dan dezelfde periode een jaar ervoor. Aanjager was vooral de OEM-tak (plus 6,5 procent), maar ook de vervangingsmarkt (4,1 procent méér) legde de onderneming geen windeieren. In de divisies voor speciale voertuigen en bouwmaterieel gingen de zaken omzetmatig gezien minder, maar hier speelt de verkoop van bepaalde bedrijfsonderdelen een rol in de dalende trend.

Ebit

Het Hella-management zegt over een periode van twaalf maanden uit te gaan van circa vijf procent  omzetstijging. Daarbij is geen rekening gehouden met valutaschommelingen of aan- dan wel  verkopen van bedrijfsonderdelen. Voor het operationeel resultaat (Ebit) verwacht men een vergelijkbare procentuele progressie.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †