Henkel kondigt prijsverhoging aan

Door de stijgende grondstofkosten kondigt Henkel Automotive aan de prijzen te verhogen van diverse productgroepen industriële kleefstoffen. Er wordt een prijsverhoging verwacht van tien tot vijfentwintig procent, op basis van marktsegment en technologie.

Henkel voelt zich gedwongen om deze stap te nemen om de kwaliteit van producten te blijven waarborgen. Het gaat om de categorieën polyurethaan, hotmelts, kleefstoffen, afdichtingsmiddelen, smeermiddelen en oppervlaktebehandeling.
De prijsstijging is het gevolg van de voortdurende stijging van de grondstofprijzen in de afgelopen vijftien maanden en heeft met name effect op olie en aardgas gebaseerde producten. Pieken in de wereldwijde vraag, in combinatie met beperkte voorraden en aangescherpte leveringen drijven ook de prijzen op.

Henkel heeft circa 48.000 werknemers en een omzet van 20,07 miljard dollar.

 

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.