Ieder jaar, kort voor de vakanties, organiseert Duurzaam Repareren de Summer BBQ. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een traditie. Dit jaar deed het mooie weer een extra duit in het zakje.

Tijdens de 2014-editie puilde de zaal uit in beachclub Habana en daarom week men dit jaar uit naar beachclub People, eveneens aan het strand van Kijkduin gelegen. Harry Filon trapte af met een korte terugblik op het succesvolle afgelopen jaar. Een jaar waarin de groei van de organisatie zich verder heeft voortgezet. Zowel in het aantal aangesloten bedrijven, als in het draagvlak bij de klanten van die autobedrijven. Maar de organisatie is ook in de breedte gegroeid. Zo heeft men in januari jl. een start in België gemaakt en is men onlangs, in opdracht van een aantal grote verzekeraars, gestart met een vergelijkbare certificering bij herstelbedrijven van opstallen en inboedels.

Duurzaam Repareren nodigt ieder jaar een inspirerende spreker uit. Traditiegetrouw geen spreker die oproept dat we het beter voor de samenleving en het milieu moeten doen. Maar bij voorkeur iemand die dit ter discussie stelt, zodat de bezoeker weer doordrongen wordt van het ‘waarom’. Tijdens de eerste BBQ was dit Professor Doctor Salomon Kroonenberg van de TU-Delft, die beweerde dat de aarde helemaal niet opwarmt. Althans niet meer dan de cycli die we de afgelopen eeuwen al eerder hebben meegemaakt. Dit jaar viel de eer aan Professor Doctor Bas Haring, volksfilosoof en bekend van het televisieprogramma Proefkonijnen. Haring gaf eveneens een presentatie die stof tot nadenken gaf. Algemene waarheden werden door hem ter discussie gesteld. Volgens Haring is dat nu eenmaal de taak van filosofen. Als voorbeeld noemde hij de uitstervende paling. Dit uitsterven, is volgens Haring niet erg voor de paling. Die is er dan immers niet meer. Het deed in ieder geval de aanwezigen op het puntje van de stoel zitten.

Vast item tijdens de BBQ is de uitreiking van de Dave Bebelaar Award. Vanaf dit jaar zijn dit er zelfs twee. Één voor de inzendingen van de gecertificeerde bedrijven en één voor de inzendingen van de producenten en leveranciers. Ook nieuw was dat niet de vakjury, maar het publiek de winnaars kiest. De Dave Bebelaar Award 2015 voor de automotive bedrijven ging dit jaar naar iClean Beckers uit Brunssum. Een bedrijf dat haar wasstraat volledig met duurzame materialen heeft gebouwd, maar ook duurzaam exploiteert. Zonnecellen zorgen voor de benodigde energie en het water dat voor het wassen wordt gebruikt komt voor 95% uit recycling.

In de categorie producenten was er een verrassende winnaar. Tussen chemiereuzen als Henkel en BASF, ging het initiatief ‘Perfect Green, No risk Parts’ er met de prijs vandoor. Perfect Green is een samenwerking tussen een aantal gerenommeerde demontagebedrijven, die gebruikte en gereviseerde onderdelen leveren, onder standaard condities zoals nextday delivery en altijd een jaar garantie, inclusief in- en uitbouwkosten. De middag werd afgesloten met een gezellige BBQ waar door de aanwezigen driftig gebruik werd gemaakt om te netwerken.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties