Toeleverancier Nexteer (voorheen Delphi) heeft 30 miljoen EPS stuursystemen geproduceerd, meldt het bedrijf trots. Gelijktijdig heeft het uitgerekend dat al die stuurinrichtingen achter elkaar gelijk staan aan de afstand van 823 trips langs het Nauw van Calais.

Elektrische stuurbekrachtigingssystemen zijn deze eeuw sterk in opkomst geweest vanwege de zoektocht naar brandstofbesparing en een traditionele stuurbekrachtigingspomp is minder efficiënt dan een elektrisch bekrachtigd systeem.

Bovendien kunnen EPS beter geïntegreerd worden in de geavanceerde assistentiesystemen die de veiligheid moeten bevorderen en die de weg vrij maken naar steeds zelfstandiger rijdende auto’s.

Volgens cijfers van Nexteer heeft de introductie van elektrische stuurbekrachtiging inmiddels een besparing opgeleverd van 11,4 miljard liter brandstof. De besparing dankzij het gebruik van EPS kan oplopen tot zes procent. Het zou gelijk staan aan 8 gram per kilometer minder CO2-uitstoot.

Nexteer is in 2009 afgesplitst van Delphi en produceert behalve stuursystemen ook onderdelen voor de aandrijflijn. Nexteer is inmiddels in handen van het Chinese Pacific Century en produceert voor grote fabrikanten zoals BMW, Fiat Chrysler, Ford, GM, PSA en Toyota. Daartoe staan er onder meer in China en in Polen fabrieken.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties