Herboren Fisker verruilt elektra voor V8

In ons land is de Fisker Karma symbool voor hoe subsidies voor elektrisch rijden de markt zouden gaan bepalen. Inmiddels is Fisker ter ziele maar de boedel zit nu bij VLF Automotive dat het model voorziet van een Corvette-aandrijflijn. Behalve Henrik Fisker zelf, zit ook Bob Lutz (ex-Ford en GM) achter VLF.

Het genoemde tweetal krijgt ondersteuning van Gilbert Villarreal, behalve oud-marinier ook voorzien van een flinke hoeveelheid productie-ervaring. Lutz en Villarreal startten in 2012 al met VL Automotive, sinds kort is Fisker ingestapt waarmee VLF Automotive ontstond. De voormalige Karma is uiterlijk bijgewerkt en voorzien van de aandrijflijn van een Corvette ZR1 met 638 pk en 819 Nm. Het resultaat heet Destino, maar de firma komt nog met een andere type dat Force 1 is gedoopt.

VLF Automotive spreekt over zeven dealers in de VS, die de Destino VK voor 229.000 dollar zullen vermarkten. Daarnaast worden er dit jaar verschillende internationale dealers aangesteld. Aangezien de BPM volledig CO2-afhankelijk is, zal de prijs van de Destino beduidend hoger uitpakken dan destijds met de Karma…

Villarreal, Lutz en Fisker vormen VLF

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.