De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s Fisker heeft maandag 17 juni faillissement aangevraagd, in de hoop zijn waardevolle onderdelen te kunnen verkopen en zijn schulden te kunnen aflossen. Fisker bezweek onder de financiële lasten van de snelle introductie van de suv Ocean in de VS en Europa, aldus persbureau Reuters.

Reuters vergelijkt de ondergang van Fisker met andere EV-fabrikanten als Proterra, Lordstown en Electric Last Mile Solutions, die eveneens ten onder gingen aan de snelle uitputting van de liquide middelen, de moeite om financiers aan te trekken en problemen bij het opvoeren van de productie.

“Net als andere bedrijven in de elektrische auto-industrie hebben we te maken gehad met verschillende markt- en macro-economische tegenwind die ons vermogen om efficiënt te opereren hebben beïnvloed”, citeert Reuters auto-ontwerper Henrik Fisker uit een verklaring.

“Nadat we alle opties voor ons bedrijf hadden geëvalueerd, hebben we vastgesteld dat doorgaan met de verkoop van onze activa onder Chapter 11 de meest haalbare weg voorwaarts is voor het bedrijf.”

Fisker maakte in 2023 meer dan 10.000 voertuigen, minder dan een kwart van de prognose, maar leverde er slechts ongeveer 4700 af. De auto’s worden onderzocht vanwege bepaalde incidenten, waaronder een onderzoek dat vorige maand door de Amerikaanse toezichthouder voor autoveiligheid is gestart.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties