Hogere werkplaatsomzet met Google Ads

Google Ads is een populaire manier van online adverteren. Toch zijn er nog steeds autobedrijven die denken dat het voor hen niet geschikt is. Terwijl elk autobedrijf Google Ads kan inzetten en hiervan zou moeten profiteren.

Partnercontent

Google Ads is een advertentieprogramma, gemaakt door Google. Het biedt de mogelijkheid om op zoektermen te adverteren. Dit zijn woorden of woordcombinaties die de gebruikers van Google intypen om iets te zoeken. Stel dat iemand zoekt op ‘apk Zwolle’: wie op deze zoekwoorden adverteert wordt getoond in de vorm van een zoekresultaat. Zo adverteer je dus alleen wanneer iemand actief op zoek is naar een product of dienst. Hierdoor is adverteren via Google Ads vaak interessanter  dan adverteren in een krant of magazine, omdat je klanten daar niet actief op zoek zijn naar jouw diensten. 

‘Googelen’

Google is de plek waar je gevonden wilt worden. Googelen is zelfs als synoniem voor zoeken opgenomen in de vaderlandse woordenboeken. Uit onderzoek blijkt dan ook dat Google de meest gebruikte zoekmachine in Nederland is. Potentiële klanten die een afspraak willen maken voor bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt of aircocheck zullen hier dan ook het eerst kijken. Erg belangrijk dus, gewoonweg omdat je via Google een heel groot potentieel bereik hebt. Met Google Ads kun je bovenaan staan in de zoekresultaten van Google en word je gevonden door jouw doelgroep op zoektermen die voor jou belangrijk zijn. Is jouw autobedrijf gevestigd in Breda? Dan kan je ervoor kiezen om jouw advertentie alleen te tonen in de omgeving van Breda. Ben je gespecialiseerd in het spoelen van automaatbakken? Dan kun je specifiek klanten met een automaat bereiken door gebruik te maken van bepaalde zoektermen. Bovendien kun je zelf het advertentiebudget bepalen en betaal je pas wanneer geïnteresseerde klanten op de advertentie klikken.

95 procent van de internetgebruikers zoekt met Google. Mobiel is dat zelfs 98 procent.

Meten is weten

Een ander groot voordeel van adverteren met Google Ads is dat de kosten en opbrengsten per zoekwoord meetbaar zijn. Je kunt zien hoe vaak je advertenties vertoond zijn, hoe vaak er op geklikt is en nog veel meer. Alles is meetbaar. Hierdoor is de winstgevendheid van Google Ads goed te bepalen. Google Ads levert resultaat op. Het biedt volop mogelijkheden om offerteaanvragen, verkopen of werkplaatsafspraken mee binnen te halen. Ook kun je meer naamsbekendheid genereren. Met andere woorden, dé tool om te zorgen voor een hogere werkplaatsomzet. Iedereen kan bovendien aan de slag met Google Ads, maar het is wel belangrijk dat je de belangrijkste aspecten goed inricht. Google Ads zit namelijk boordevol opties. 

Formule

Google Ads-specialist Edwin Haan: “Bij Autosociaal merken we dat veel autobedrijven niet weten hoe ze Google Ads succesvol moeten inzetten voor hun bedrijf en hoe ze met Google Ads meer omzet kunnen genereren. Daarom hebben wij een oplossing ontwikkeld die ervoor zorgt dat het autobedrijf gevonden wordt op zoektermen die voor hen belangrijk zijn. Bovendien maken wij gebruik van een formule die speciaal is ontworpen voor autobedrijven. Hierdoor bereiken we erg goede resultaten voor meerdere autobedrijven!” Wil jij een hogere werkplaatsomzet genereren via Google Ads en gebruik maken van de intelligentie van Autosociaal? Neem dan contact op met Autosociaal of kijk op www.autosociaal.nl/google-ads.

Meer relevante artikelen informatie via: https://www.autosociaal.nl/blog-2019

Roy Roelofs

Eigenaar en oprichter van Autosociaal

Van Roy Roelofs zijn er nog 10 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Roy Roelofs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *