Honderd miljoen schokdempers bij Monroe

Tenneco/Monroe heeft in het Belgische Sint Truiden op 9 juni haar honderd miljoenste schokdemper geproduceerd. Minister-president Kris Peeters nam het exemplaar in ontvangst.

In de fabriek worden dagelijks meer dan drie miljoen onderdelen en meer dan 30.000 afgewerkte schokdempers geproduceerd voor de vervangingsmarkt en voor eerste montage.

De twee meest opvallende producten zijn de elektronische ophanging Kinetic H2/CES en Acocar. H2/Ces is speciaal ontwikkeld voor automerk McLaren. De Acocar is een volgens Tenneco een futuristisch product met elektronische ophanging, die door het geringe gewicht het brandstofverbruik en de CO2-emissie verlaagt. Het kreeg de vermelding 2012 Innovation of the Year.
Vanaf 2015 komt er een nieuw product op de markt, een volautomatische ophanging die voorzien is van camera’s om de schokdempers te laten anticiperen op bulten en gaten in de weg. Monroe introduceerde einde vorig jaar nog een uitgebreid assortiment gasveren.

Tenneco levert aan alle grote automerken, waaronder Audi, Jaguar en Porsche. Hiermee is onlangs nog een meerjarencontract afgesloten, onder meer voor de productie van 1,2 miljoen schokdempers. Deze worden begin volgend jaar uitgeleverd.

De schokdemperfabrikant is sinds 1964 actief in Sint Truiden en telt 1.200 medewerkers.

Fabrieksbezoek

Vorig jaar september bracht Aftersales Magazine een fabrieksbezoek aan de productiefaciliteit in Sint Truiden. Niet alleen produceert Tenneco er Monroe schokdempers, maar zit daar ook het Europees Technisch Centrum. Bekijk hier het artikel >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *