Huf Group koopt Beru TPMS-activiteiten

Het Amerikaanse Borg Warner verkoopt de bandensensoractiviteiten van haar Duitse dochteronderneming Beru aan de eveneens Duitse Huf Group uit Düsseldorf, fabrikant van automotive deurvergrendelingssystemen en intelligente contactsleutels. De 230 medewerkers blijven bij het bedrijf en zullen worden toegevoegd aan de 5000 medewerkers van Huf Group.

Het Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) van Beru gooide onlangs in Parijs nog hoge ogen bij de Grand Prix Innovatie Awards van Equip Auto. In 2014 zullen nieuwe auto’s, volgens Europese regelgeving, affabriek voorzien moeten zijn van een meetsysteem voor de bandenspanning. Met de door Beru ontwikkelde bandensensor kan een scala aan informatie worden vergaard, zoals rijsnelheid, druk, temperatuur, bewegingen, het type band en dergelijke. Data die bijvoorbeeld naar een iPhone-achtige contactsleutel kan worden verstuurd.

Ulrich Hülsbeck, ceo van Huf Group: “Er is veel synergie tussen beide ondernemingen. De informatie die middels de sensor wordt verzameld biedt ongekende mogelijkheden met zowel bestaande als in ontwikkeling zijnde producten van ons. Het is dan ook een overname die een strategisch karakter heeft.”

Huf realiseerde in 2010 een omzet van bijna 900 miljoen euro en heeft wereldwijd zestien fabrieken, research- en verkoopvestigingen. In alle belangrijke autoproductieregio’s zoals Europa, de VS, maar ook in China en India heeft Huf wel een vestiging.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1718 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *