Hybride auto ongeschikt voor vakantie

Veel bestuurders van een hybride auto zijn zich er niet van bewust dat er onvoldoende laadpunten zijn op weg naar hun vakantiebestemming. Omdat er dan vaker moet worden getankt en hybride auto’s meer benzine verbruiken heeft dit vaak grote financiële gevolgen.

Betreft het een leasewagen dan kunnen in extreme gevallen de brandstofkosten voor de werkgever tot wel een factor zes hoger uitvallen. Beter is het om de hybride auto tijdens de vakanteperiode in te wisselen voor een brandstofauto.

Uit onderzoek van Alphabet blijkt dat het doorrijden op fossiele brandstof een grote kostenpost is. De leasemaatschappij ziet de brandstofverrekening in extreme gevallen oplopen tot 8.000 euro per auto per jaar. Het onderzoek laat verder zien dat slechts 5 procent van de leaserijders van semi-elektrische auto’s in de praktijk het normverbruik haalt. Simon Corsèl, Communication Officer bij Alphabet, licht dit toe: “Een vaak gehoord argument voor elektrisch vervoer is dat dit per definitie goedkoper is in gebruik. Dit blijkt echter niet altijd het geval; zeker met plug-in elektrische auto’s is het belangrijk om te kijken naar een match tussen de auto en de gebruiker. De energiekosten van deze voertuigen zijn afhankelijk van de mate waarin je de elektrische mogelijkheden in de praktijk benut. Tijdens vakantie is het daarom extra belangrijk om je hiervan bewust te zijn. ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *