Hyundai wil meer samenwerking rond waterstof

Vicevoorzitter Euisun Chung van Hyundai Motor Group is aangesteld als covoorzitter van de Hydrogen Council. In die rol roept hij op tot meer internationale samenwerking op het gebied van waterstoftechnologie.

De Hydrogen Council, opgericht in 2017, is een wereldwijde coalitie, waar meer dan vijftig publieke en private partners bij zijn aangesloten. Gezamenlijk maken zij zich sterk voor het inzetten van waterstof als energiebron.

Energietransitie

Chung deelt in deze raad het voorzitterschap met Benoit Potier van Air Liquide. De beide voorzitters zijn van mening dat publiek-private samenwerking de enige manier is om de waterstofeconomie om te zetten van een idee naar een echte katalysator voor energietransitie. De Hydrogen Council voorspelt dat de jaarlijkse vraag naar waterstof tegen 2050 vertienvoudigd zal zijn. Wanneer waterstof wordt geproduceerd uit duurzame energiebronnen als zonne- en windenergie, heeft waterstof geen CO2-uitstoot.

FCEV Vision

In het plan FCEV Vision heeft Hyundai eind 2018 al zijn visie op de ontwikkeling van een waterstofmaatschappij gegeven. FCEV Vision 2030 omvat een plan om de jaarlijkse productiecapaciteit voor brandstofcelsystemen drastisch te verhogen tot 700.000 exemplaren rond 2030. Hiermee anticipeert Hyundai Motor Group op de verwachte stormachtige groei van de vraag naar auto’s met een brandstofcel. Ondertussen heeft Hyundai met de Nexo ook al een waterstofauto beschikbaar. Daarvan zijn er in Nederland inmiddels 173 besteld.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3055 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters