In vijf jaar van app-aanbieder naar marketingplatform

Autosociaal bereikt deze maand het eerste lustrum. Nu is vijf jaar in de IT-wereld een eeuwigheid, zo snel volgen de ontwikkelingen elkaar op. “Er wordt steeds meer data gegenereerd, het begrijpen ervan is cruciaal. Voor veel autobedrijven een uitdaging”, zegt oprichter Roy Roelofs.

Partnercontent

De visie waarmee Autosociaal begon vijf jaar geleden: een app voor elk autobedrijf. Een standaard-app ontwikkeld in de huisstijl van het lokale autobedrijf, die het klantcontact naar een hoger niveau tilt. “Onze app-oplossing was de eerste stap naar de ontwikkeling van ons marketingplatform”, zegt Roelofs doelbewust. Inmiddels is Autosociaal veel meer dan een app-ontwikkelaar. Autosociaal beschikt al tijden over een web-oplossing en is uitgegroeid tot een marketingplatform waarbij de web- en app-oplossing naadloos met elkaar integreren. Ook werd in 2018 de Carconnector gelanceerd. Dit is een remarketing-oplossing die het mogelijk maakt om occasions te adverteren via sociale media en zo bijdraagt aan de online verkoop van occasions. Meer ontwikkelingen zijn onderweg. “Dat heeft alles te maken met de technische mogelijkheden van toen versus die van nu”, verduidelijkt Roelofs.

Databegrip

De afgelopen maanden is er namelijk hard gewerkt aan de volgende stap binnen Autosociaal. “Alles draait tegenwoordig om data. Wij willen marketing voor autobedrijven automatiseren op basis van beschikbare data en daarbij mens en auto centraal zetten”, aldus Roelofs. Een belangrijk onderdeel hiervan is autobedrijven inzicht geven in hun eigen data en statistieken. “Aangezien er steeds meer data wordt gegenereerd, wordt het begrijpen hiervan de komende jaren cruciaal. Voor veel autobedrijven is dit een uitdaging. Door deze data inzichtelijk te maken willen wij autobedrijven ondersteunen om hun bedrijfsdoelen te realiseren.”

‘Marketing voor autobedrijven automatiseren’

Klanten van het autobedrijf

“Ons doel is altijd geweest het autobedrijf communicatiemogelijkheden te geven die diens klant daadwerkelijk wil. Dus niet vanuit de branche gedacht om verdienmodellen te pushen, maar vanuit de klantwens. Op de lange termijn is dat het beste voor het autobedrijf. Tegenwoordig baseert de klant zijn keuzes namelijk onbewust op basis van online indrukken”, zegt Roelofs. Een mooi voorbeeld hiervan geeft Opel-dealer Hartgerink: “Een klant zag een auto op onze website. Ze nam ’s avonds via de chatfunctie van de app contact op en kwam de volgende dag langs om de auto te bekijken; de auto werd verkocht.” De drempel voor klanten om op deze manier contact te maken is veel lager dan per telefoon. Zo noemt Bosch Car Service Autobedrijf De Pijper de app en website een aanvulling op hun dienstverlening: “Veel mensen vragen bijvoorbeeld een offerte aan via de app. De website en app versterken elkaar hierin.”

Online totaaloplossing

Het marketingplatform van Autosociaal is in een kleine vijf jaar uitgegroeid tot dé online totaaloplossing voor het autobedrijf. En dit model slaat aan: “De ondernemer wil een marketingman/-vrouw op afstand. Wij voorzien in deze behoefte”, vat Roelofs samen. “We zijn weliswaar trots op wat we de afgelopen jaren hebben neergezet maar we zijn er nog lang niet. Binnenkort zetten we weer een grote stap naar een nog beter Autosociaal. Wij en onze oplossingen zijn continu in ontwikkeling.”

Meer relevante artikelen informatie via:  https://www.autosociaal.nl/blog-2019

Roy Roelofs

Eigenaar en oprichter van Autosociaal

Van Roy Roelofs zijn er nog 10 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Roy Roelofs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *