Innovatiedag 2019: ruim 500 toeleveranciers

Tijdens het evenement Technology for Automotive 2019, een initiatief van RAI AutomotiveNL, tonen komende dinsdag (29 oktober) ruim vijfhonderd toeleveranciers hun kunnen. Dat alles onder de noemer Technology for Automotive.

Centraal staat de vraag hoe de industrie inspeelt op grote uitdagingen (filevorming, klimaat- en milieuproblematiek, verkeersveiligheid). In dat kader focust het programma ook op de ontwikkeling en productie van innovatieve zuinige aandrijvingstechnologieën en motoren.

De Technology Day (Mikrocentrum, Veldhoven) bestaat uit een beursvloer (45 leveranciers, OEMS, materiaalspecialisten, etc.) en een plenair programma, met sprekers uit binnen- en buitenland. Onder hen Laurent Taupin, Autonomous Driving Chief Engineer bij Groupe Renault. Gerhard Schagerl van AVL Schrick belicht de inzet van Big Data en Artificial Intelligence, met speciale aandacht voor voorspellingen van batterij-onderhoud en -levensduur. Ook veelbelovende start-ups krijgen een podium.

Twintig miljard euro

De Nederlandse automotive industrie produceert in Nederland jaarlijks voor circa twintig miljard euro aan producten en diensten die (indirect) worden gebruikt in de auto- en truckindustrie. De sector biedt in Nederland werkgelegenheid aan zo’n 55.000 mensen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *