Innovaties op Equip Auto 2015

De 22-ste uitgave van de internationale vakbeurs Equip Auto opent binnenkort haar deuren. Van 13 tot en met 17 oktober kunnen vakgenoten op het Parc des Expositions (Paris Nord Villepinte) in de grootste drie hallen en naar verwachting bijna 1500 stands (uit 32 landen) hun automotive hart ophalen. Er worden 100.000 bezoekers verwacht.

Dit jaar zeker een dertigtal Nederlandse standhouders. Daaronder Inter-Sprint, ACtronics, Kavo parts, Automatic Choice, Electude, Kroon Oil, POS Service Holland, Landport Europe, AE Industries, Eurol, ABBT, HaynesPro, iDtools, WK Automotive, Firestone Industrial, CBI, Euro-Tyre, Johnson Windowfilms, Kovax, Ganzenboom Transmissies, WAI Global Europe, ABS All Brake Systems en Geevers Autoparts.

Een internationale vakjury die bestaat uit zestig, voornamelijk Europese journalisten, hebben onlangs de tweejaarlijkse innovatieprijzen toegekend, waarmee de betreffende fabrikanten zich op Equip Auto 2015 kunnen onderscheiden. Deze International Grand Prix Award for Automotive Innovation, bestaat al dertig jaar en wordt door fabrikanten enorm gewaardeerd. De winnaars voor de Grand Prix Equip Auto 2015 zijn van een zeer divers pluimage. In de categorie OEM & nieuwe technologie ging de Gold award naar het concept AddiDrive van Poclain Powertrains. Een hydraulisch hybride aandrijfsysteem dat al in de Agrisector wordt toegepast, maar waarmee de fabrikant ook autofabrikanten hoopt van te overtuigen. Twee Silver awards gingen er naar NTN SNR voor een lichtgewicht wiellagerhub en het hybrideconcept van Schaeffler.

Awards

In de categorie Onderdelen & Aftermarket was de Gold award voor Schaeffler met de VDO Redi sensor. Een intelligente sensor waar onder andere permanent de bandenspanning, maar ook temperatuur en rijsnelheid mee kan worden gevolgd. De Silver award is voor Optibelt met SSC (secure change control) concept. Wat eigenlijk een slijtage-indicator is. In de categorie Werkplaatsapparatuur kregen de nieuwe banden de- en montageapparatuur van Corghi (de Artiglio Uniformity) en het uitlijnsysteem CSC Tool van Hella ieder een Golden award.

De Silver award ging naar Mirka, voor het OSP systeem wat staat voor Optimized Surface Preparation. Een schuurconcept dat er op neer komt dat de voorbereider in het schadebedrijf een kar met alle voorkomende materialen op zijn werkplek heeft, wat de effciency/productiviteit moet verhogen. Eveneens twee Golden awards in de categorie Service concepten en networks, namelijk Federal Mogul met het systeem F-M For Me, een communicatiesysteem voor universele garages en OKI met het productinformatieconcept Roboki. In de nieuwe categorie Connectiviteit ging de Golden award naar Actia Automotive met een slimme canbus interface, de Actia iCan. De Silver award ging hier naar T-Scan, voor de Groove Glove, een innovatief uitlijnsysteem dat bij oprijden ook direct de profieldiepte van de banden meet.

In het kader van branche gerelateerde innovatie organiseert Automotive Insiders op 23 september de bijeenkomst ‘Innoveren binnen de autobranche’.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1805 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.