Inschrijving Grands Prix Equip Auto geopend

De Franse vakbeurs Equip Auto heeft de inschrijving voor zijn innovatie-awards geopend. Uiterlijk op 31 mei kunnen bedrijven hun product of dienst insturen. De winnaars worden een maand voor aanvang van de beurs bekendgemaakt. Op de eerste dag van Equip Auto (17 oktober) is er een officiële presentatie.

De ‘International Grands Prix for Automotive Innovation’ maken al dertig jaar deel uit van het tweejaarlijkse internationale aftersalesevenement. Ze vormen een visitekaartje van het innovatief vermogen dat spelers in dit deel van de automotive markt hebben. Een jury waarvan bijna zestig journalisten uit veertien landen deel uitmaken beoordeelt de inzendingen. Onder de juryleden is hoofdredacteur Jos Veldhuisen van Aftersales Magazine. De inschrijving staat open voor alle exposanten en alle sectoren, variërend van ontwerp tot onderhoud, en voor alle voertuigtypes. Er zijn acht, tevens nieuwe categorieën. Er wordt ‘goud’ verdeeld over de volgende segmenten:
  • Onderdelen, componenten
  • Banden (equipment en diensten)
  • Smeermiddelen, verzorgingsproducten
  • Schadeherstel, lakken
  • Connectiviteit
  • Diensten voor professionals (IT, software, DMS)
  • Reparatie, onderhoud, werkplaatsuitrusting
  • Carwash

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †