Inter-Sprint wil Van den Ban overnemen

Inter Sprint Holding uit Moerdijk heeft aangegeven haar huidige aandeel van vijftig procent in Van den Ban Group uit Hellevoetsluis uit te willen breiden naar 100 procent.

Bij Autoriteit Consument en Markt (ACM), is om toestemming voor de geplande overname gevraagd, zo blijkt uit een concentratiemelding van 21 juli. Beide ondernemingen hebben hierin aangegeven voornemens te zijn tot een concentratie in het kader van de Mededingingswet. De autoriteit gaat de melding beoordelen en onderzoekt of er na de overname nog voldoende concurrentie overblijft.

ACM zegt binnen vier weken na ontvangst van de melding te laten weten of de overname door mag gaan. Inter-Sprint en Van den Ban willen pas na een eventuele goedkeuring door ACM nadere mededelingen doen.

Inter-Sprint verricht al ruim veertig jaar als importeur de distributie van banden en wielen aan Europese banden- en automaterialengroothandels. Van den Ban Group verricht als groothandel de distributie van banden aan detailhandels en andere groothandels, eveneens op Europese schaal.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1821 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *