InterClassics annuleert show in september

In samenspraak met sponsoren, partners en exposanten heeft de organisatie van de InterClassics Classic Car Show Maastricht, die van 8 tot en met 11 september 2022 zou plaatsvinden in MECC Maastricht, besloten de beurs in september te annuleren.

Aanvankelijk stond de beurs, traditiegetrouw als eerste evenement van het seizoen, gepland in januari. Vanwege covid-19 is de beurs destijds verplaatst naar september 2022 in aangepaste vorm. Volgens de organisatie werkt dit nadelig uit op de kwaliteit van het evenement in september. De zomermaanden blijken voor zowel exposanten als bezoekers een drukke periode.

Formule 1

Ook het thema ‘Dutch Grand Prix Classics’ kwam tijdens de editie in september in het gedrang. De organisatie kan bevestigen dat in januari 2023 aanzienlijk meer historische Formule 1-auto’s tentoongesteld kunnen worden dan in september. Het merendeel van deze bolides komt in de zomerperiode in actie op circuits. Deze optelsom van omstandigheden maakt dat de kwaliteit van de beurs niet gegarandeerd kan worden. De eerstvolgende editie vindt plaats van 12 tot en met 15 januari 2023 waarmee het klassiekerjaar zoals vanouds start in MECC Maastricht.

Kwaliteit

Beursmanager Erik Panis: “Wij hadden niets liever dan dat de Classic Car Show Maastricht in september gewoon doorgang kon vinden. Echter staat InterClassics al sinds 1994 voor kwalitatief hoogstaande en onderscheidende evenementen. Wij hebben de diverse scenario’s voor de september editie onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat wij de kwaliteit, die men van ons gewend is, niet kunnen bieden aan onze sponsoren, partners, exposanten en bezoekers. Vandaar dat wij de beslissing  genomen hebben om de beurs in september te annuleren. Wij kijken ernaar uit om in januari 2023 een mooi kwalitatief evenement neer te zetten zoals men dat van ons gewend is.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3692 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.