InterClassics Maastricht verplaatst naar januari 2022

De 28ste editie van InterClassics Maastricht in MECC Maastricht is verplaatst naar januari 2022. Aanvankelijk stond de beurs, traditiegetrouw als eerste event van het seizoen, van 14 t/m 17 januari 2021 op de oldtimer evenementen kalender. Vanwege covid-19 is de beurs eerder verplaatst naar het laatste weekend van juni en nu uiteindelijk doorgeschoven naar 13 t/m 16 januari 2022.

Erik Panis, beursmanager InterClassics: “Onze gehele sector snakt naar perspectief en de mogelijkheid om elkaar weer ‘live’ te ontmoeten. Ondanks de positieve vooruitzichten hebben wij in nauw overleg met onze sponsoren, partners en deelnemers besloten dat juni nét iets te vroeg komt. Uiteraard hebben wij diverse opties onderzocht en zien wij in de evenementenbranche veel creatieve initiatieven ontstaan om op een veilige manier een event te organiseren. Maar één ding weten wij absoluut zeker, live ontmoeten op de beursvloer, elkaar de hand schudden, samen praten over die prachtige auto, het aanraken van de auto, een pilsje drinken, de geur van rubber, noem het maar op; dat is waarom wij een beurs als InterClassics Maastricht organiseren! Met de aanhoudende huidige coronamaatregelen kan deze interactie onvoldoende gerealiseerd worden en zal dit ten koste gaan van de kwaliteit van de beurs. Daarnaast komt de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, bezoekers en collega’s op de eerste plaats en kunnen wij deze niet voor 100% garanderen in juni. Al met al genoeg reden om de beurs te verplaatsen naar januari 2022.”

Locatie MECC Maastricht

MECC Maastricht is naast de locatie waar InterClassics Maastricht jaarlijks plaatsvindt tevens de organisator van de oldtimerbeurs. Sinds februari van dit jaar dient de Noordhal van MECC Maastricht als GGD vaccinatielocatie en zijn er twaalf vaccinatielijnen gerealiseerd. In totaal zijn deze goed voor een maximale capaciteit van 2.000 vaccinaties per dag. Bij doorgang van InterClassics Maastricht in juni zou de vaccinatielocatie in MECC Maastricht voor een tweetal weken niet inzetbar zijn. Mede om deze reden is besloten InterClassics Maastricht te verplaatsen naar januari volgend jaar. Rob van de Wiel, algemeen directeur MECC Maastricht: “We zijn er trots op dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de aanpak van corona door het faciliteren van het vaccineren. Dat maakt de mogelijkheid voor het bijwonen van beurzen, evenementen en congressen aanzienlijk groter en daar verlangen we uiteraard met smacht naar!”

Dutch Grand Prix Classics – the cars, the legends

InterClassics Maastricht staat in januari 2022 in het teken van ‘Dutch Grand Prix Classics’. De laatste officiële autorace in de F1 op Circuit Zandvoort werd verreden op 25 augustus 1985. 2020 had hét jaar moeten worden van de Nederlandse Grand Prix, waar de gehele Formule 1-wereld naar uitkeek. De covid-19 pandemie zorgde ervoor dat de F1-race op Nederlandse bodem dat jaar niet mogelijk was. Op de kalender van de Internationale Autosport Federatie (FIA) en Formula One Management (FOM) staat de eerste uitgestelde editie van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix gepland van 3 t/m 5 september 2021. Tijdens de beurs in januari kijkt InterClassics terug naar de ‘Dutch Grand Prix Classics, the cars & the legends’ en wordt er in samenwerking met HARC (Historische Auto Ren Club), diverse musea en privé verzamelaars een unieke collectie van F1 wagens gepresenteerd uit de geschiedenis van Circuit Zandvoort.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *